18.10.18

Марія Жученко "Довкола світу з Фуагре. Атлас для найменших"


Є книги, ілюстрації в яких можна роздивлятися безкінечно. Є книги, ілюстрації в яких несуть не менше інформації, ніж текст. А є книги, де й одне, й інше органічно поєднується. Саме до таких належить цей неймовірний атлас неймовірного розміру з неймовірними малюнками. Крім того, це — ще один зразок саме українського віммельбуцтва, що не може не тішити. А якщо врахувати нашу родинну любов до різноманітних карт, особливо прикольних, то атлас — чудове поповнення нашої колекції.


Книга розміром як пів мого першокласника й вагою майже кілограм містить лише вісім картонних аркушів, цебто загалом — дев’ять розворотів. Однак на них помістилися всі частини світу, Україна й вступ до мандрівки з цікавими завданнями. Над кожним із малюнків навіть я можу зависати до безкінечності (якби ж лише для цього вистачало часу))) Яскраві й дотепні ілюстрації не дадуть знудитися й завдяки візуалізації посприяють ліпшому запам’ятовуванню того, де яка країна знаходиться, а дрібка енциклопедичної інформації та дві дрібки цікавинок роблять подорож іще захопливішою. От я, наприклад, не знала, що Стамбул розташований одразу у двох частинах світу, вельвічія може відрощувати свої два листочки протягом тисячі років, Сахара щороку розширюється на 10 кілометрів, усі 23 країни Північної Америки мають вихід до моря, а найсухіше місце на планеті, де не було опадів близько двох мільйонів років, знаходиться в... Антарктиді.

Як ви гадаєте, скільки часу я писала цей відгук?))) І скільки з витраченої майже години пішло на зависання над книгою?)))

Ілюстрації Максима Долинного, вид. Vivat, 2018

Немає коментарів:

Дописати коментар