25.10.18

Анна Обіоліс "Як ми з татом будували ракету"


У нас вже є ціла колекція книг чудового автора та художника Мартіна Содомки про те, як збудувати мотоцикл, автомобіль, літак та дім. Схоже, ми почали збирати ще одну колекцію книг, за підказками яких можна щось змайструвати. Першу з них — "Як ми з татом збудували ракету" — син вибрав у книгарні сам. І прочитали ми її із задоволенням. І шкода, що живемо не в приватному будинку, аби мати простір і змогу збудувати ракету. Хоча... у нас же є дача!)) Доведеться чекати літа)))


Чому я так упевнена в тому, що нам вдасться збудувати ракету? Та тому, що герої книги — хлопчик із татом — майструють її із заліза, дерева, старих речей та інших підручних матеріалів. Тут навіть креслення є та поради, як ті деталі з’єднати між собою. Хлопчик сам вигадує, з чого зробити деталі ракети й костюм космонавта, бо фантазія у дітей безмежна, тож і не дивно  що дитині вдалося полетіти... на Місяць!

Однак у книзі є й реальна цікава інформація. Наприклад, малюнок скафандра із будовою... сечоприймача. (А вам хіба не було цікаво, куди астронивти пісяють?)))) Або ж розповідь про те, що для кожного з космонавтів виготовляють індивідуальні рукавиці, бо лише в таких можна працювати у відкритому космосі й маніпулювати пальцями.

Що ж, надалі, схоже, таки читатимемо, як збудувати хатину, човен та автомобіль, бо ж збирання серій книг  — то наша з сином пристрасть)))

Ілюстрації Сабі, переклад з англійської Г. М. Меламед, вид. "Ранок", 2017

Немає коментарів:

Дописати коментар