24.07.18

Нікола Кухарська "Як це працює? Тварини"/Nikola Kucharska - Jak to działa? Zwierzęta

Після цікавезного віммельбуху Ніколи Кухарської "Що роблять коти" книги цієї авторки потрапили у наш приціл. Й от — звершилося: ще одна її крутезна ілюстрована книга вийшла українською.

 "Як це працює? Тварини" — це не тільки віммельбух, а й своєрідна енциклопедія тварин. Причому інформацію подано за допомогою дотепних і цікавих авторських ілюстрацій. Бачите на обкладинці отого котика з нутрощами (нехай не лякає вас це слово)? То таким самим макаром у книзі намальовано понад десяток тварин, як домашніх, так і диких. А ще подано дуже багато цікавезних фактів про них. От ви знали, що ворони утворюють пару на все життя? А качки — навпаки, щороку розбігаються))) А про те, що зайченята зовсім не мають запаху і тому виживають, вам відомо? Самиця щура може завагітніти вже через 36 годин після народження малят. У черепах немає зубів, а є тільки дзьоб, і взагалі вони — м’ясоїдні. Папуги ара харчуються навіть отруйними рослинами, а щоб не померти, вживають глину. А козулі здатні призупинити вагітність майже на півроку.

Ні-ні, я не видала на-гора всієї інформації про тварин, якою у книзі щедро ділиться дідусь зі своєю онукою Кларою та її братиком))) Бо, по-перше, аби все переписати, треба купу часу й місця, а по-друге, ліпше один раз побачити, ніж сто — почути (чи то пак прочитати). Сподіваюся, що в авторки не одна така книга з цієї серії і що інші теж видадуть українською

Переклад із польської Ірини Тучапської, вид. "ВД "Школа", 2018

Немає коментарів:

Дописати коментар