27.06.19

Матс Венблад "Ось як працює тіло людини всередині та зовні" / Mats Wänblad - Så funkar det! Kroppen inifrån och ut

Ми з сином дуже любимо енциклопедичні й довідкові книги. Такі, що створені для дітей, тобто гарно ілюстровані й із ретельно вибраною та адаптованою для маленьких читачів інформацією. Це просто неймовірне джерело знань, повірте! Набагато ліпше, ніж шкільні підручники чи навчальні відео, бо книги дають змогу одночасно отримувати інформацію та візуалізувати її. А коли автори та ілюстратори працюють у гармонійному тандемі, то книга перетворюється на шедевр.

Саме до таких я без найменших сумнівів віднесу роботу шведських автора та аж чотирьох художників "Ось як працює тіло людини всередині на зовні". Не лякайтеся довгої назви й позначки "Для вундеркіндів" на обкладинці. Насправді тексти короткі й гарно структуровані, що вкупі з чудовими ілюстраціями (отримавши книгу, я її ледь не всю перефоткала й виставила у ФБ, бо не могла стриматися))) дає змогу зрозуміти досить складні речі, як-от кровообіг, будову нервової системи, поділ клітин, генетичне кодування тощо. Навіть про статеве дозрівання (в тому числі полюції й менструації) і запліднення та пологи, як страшно це не звучало б, ми з сином поговорили. І ні, я не вважаю, що сім років — це зарано. Якраз саме зараз він сприйняв цю інформацію так само, як і всю іншу: з допитливістю дитини, а не соромом підлітка. А в мене гора з плечей — я це зробила й про ЦЕ поговорила)))

Ця книга нині — одна з улюблених в сина, аби погортати, передивитсия малюнки, перечитати деякі факти.

Ілюстратори Оскар Йонссон, Андерс Нюберг, К’єлл Торссон, Філіппа Відлунд, переклад зі шведської Світлани Орлової, вид. "Віват", 2019

Немає коментарів:

Дописати коментар