29.05.17

Джеймс Дешнер "Випробування вогнем"/James Dashner - The Scorch Trials


Відпустка — то відпочинок від усього надсерйозного, і книг у тому числі. Тому полистала рідер і вибрала чергову фантастичну річ: продовження постапокаліптичної підліткової бродилки, початок якої дуже припав до смаку.

Після колосальних вражень від першої частини трилогії за читання продовження "Того, що біжить лабіринтом" бралася з якимось особливим настроєм: мовляв, ото відпочину, занурившись із головою у подальші пригоди героїв-підлітків! І, як часто буває, завищені сподівання не виправдалися. Ні-ні, книга цікава. Сюжет закручений, як слід, з’явилися нові герої, нові загадки, нова локація-світ, у якому мають вижити хлопці та дівчата. Страшенні спека, грози та колишні люди, а тепер нелюди, також описані колоритно і яскраво. Але, як на мене, все було досить очікувано — це по-перше. А по-друге, у цій книзі набагато менше того психологізму, який зачепив мене у першій частині.

Проте третю все-таки читатиму, навіть не сумнівайтеся: цікаво ж, чим усе закінчиться. Бо сама по поличках те, що закрутив автор, не розкладу)))

Переклад Наталі Вишневської, вид. "Країна мрій", 2015

Немає коментарів:

Дописати коментар