12.03.18

Люсі Гокінґ, Стівен Гокінґ "Джордж і скарби космосу"/Lucy & Stephen Hawking - George's Cosmic Treasure Hunt

"Хочу стати астронавтом, коли виросту!" — заявив син. "О, а я мрію, аби хоч один з онуків став лікарем, — у бабусі свої плани. — У нас в родині ніколи не було лікарів". — "Ага, а астронавтів у нас в родині — валом", — додає чоловік і створює черговий сімейний анекдот)))

Здавалося б, хто з нас у дитинстві не мріяв бути кінозіркою чи тим же космонавтом? Але я, наприклад, хоч і снила малою космічними мандрівками, назвати температуру на поверхні всіх планет Сонячної системи не могла, із супутників знала лише Фобос та Деймос (і Місяць, звісно), щиро вірила, що кільце астероїдів утворилося внаслідок вибуху Фаети (бо Казанцева прочитала), і... все, здається. А от у сина знання в цій галузі набагато глибші. Та й у мене вони постійно поповнюються, зокрема завдяки спільно прочитаним книгам про Джорджа та його знайомство з Усесвітом.

Друга книга серії лише підтвердила ріщення зібрати їх усі і читати та перечитувати, адже те, що нині пролітає повз увагу сина (цифри, наукоємні пояснення, нуднуваті переліки), через кілька років сприйметься на ура. Нині ж його захоплює сам сюжет та пригоди, у які потрапляє Джордж. І, звісно, можливість мандрувати Всесвітом разом із книжковими героями. У цій книзі Джордж та Енні розгадують загадки від інопланенян (нсправді не від них, але не спойлеритиму))), дізнаються про те, що зумовлює зародження життя на планетах, а також розкривають секрети дружби та взаємопорозуміння. Це важливо, бо, отримуючи специфічну інформацію, читачі мимохіть замислюються і про наш внутрішній всесвіт, який є не менш таємничим, ніж зовнішній...

Ми вже намилилися у книгарню Старого Лева, що на Прорізній, по третю книгу серії, тож далі точно буде)))

Ілюстрації Ґаррі Парсонза, переклад з англійської Ганни Лелів, вид. "Видавництво Старого Лева", 2016

Немає коментарів:

Дописати коментар