21.12.18

Лінда Бертола "Скажена математика: школа чародіїв"

"Скажена математика" — це ціла серія книг італійської вченої та педагога, за якими, вочевидь, ми з сином полюватимемо тепер цілеспрямовано. Дуже вже сподобалися йому (та й мені) історія про маленького Учня Чаклуна, котрий живе у замку короля Флоренціо і вчиться робити дива. Разом із ним вчаться й маленькі читачі. Однак чудеса нам непідвладні (на жаль) тому доводиться займатися математикою, розв’язувати логічні задачі, малювати, гратися й просто розважатися. У будь-якому разі нудно нам точно не було!

Так, спочатку потрібно дістатися до замку, оточеного, як і годиться, глибоким ровом із водою. потім допомогти королю спорудити найвищу у світі вежу й почати підготовку до літнього лицарського турніру. Сам турнір — то окреме задоволення з купою завдань! Справжній квест очікує на маленького чародія й читачів у Бібліотеці чаклуна, і не менш захопливий — у Садах палацу. А насамкінець вас запросять на справжній бал...

Яскраві ілюстрації й багато наліпок, котрі допомагають розв’язувати задачі, — ще один плюс цієї цікавезної й напрочуд корисної книги. Син опанував лічбу в межах сотень, а ще зрозумів, що то таке — ділення, бо з множенням уже був знайомий. А головне — все це було легко й не нудно, що й потрібно шестирічному школярикові)))

Ілюстрації Агнес Баруцці, переклад із англійської Аліси Новак, вид. "Клуб Сімейного дозвілля", 2017

Немає коментарів:

Дописати коментар