20.12.18

Світлана Тараторіна "Лазарус"

Є книги, які варто читати у певний час або пору року, аби глибше зануритися у створений автором світ. Тож за читання "Лазаруса" Світлани Тараторіної раджу взятися негайно. Попри те, що зав’язка сюжету відбувається  влітку, кульмінація припадає якраз на кінець грудня, коли в дні перед народженням нового Сонця (тобто під час святок) настає час для розгулу усілякої нечисті (тобто людиноподібних, якщо говорити термінами світу, описаного в романі).


От уявіть собі оці вічні грудневі сутінки, заметіль, холод, що пробирає до кісток, безнадію, небезпеку підхопити небезпечний вірус (можна подумати про грип або кір, хоча в книзі то дещо інше))), ви бродите київськими вулицями столітньої давнини у пошуках таємничих предметів (чи й не предметів), аби відкрити заповітну таємницю й відродити до життя чи то вселенське Зло, чи навпаки — Добро, а паралельно розв’язуєте заплутані детективні задачки, закохуєтеся, заводите друзів, розкриваєте таємницю батька...

Ага, справді схоже на якусь комп’ютерну гру з пошуку "пасхалки", чи ж на один із телесеріалів про нечисть, чи й на те й на те одночасно))) Але повірте: нудно вам не буде в жодному разі. Бо і сюжет захоплює, і герой приваблює, і вигаданий авторкою світ міського фентезі заворожує, і оті всі чорти, водяники, русалки, нявки, перелесники, вовкулаки тощо такі українсько-рідні, що вкотре радієш: питомо українське фентезі таки існує!

Більше нічого, нічогісінько не писатиму й не говоритиму, аби не зіпсувати насолоду від  читання мимовільним спойлером))) Просто потішуся, що книга так вчасно потрапила до моїх рук і що такі романи у нас є. А ще сподіватимуся, що скоро й серіал з’явиться, й комп’ютерна гра... Мріяти ж не щкідливо, чи не так?)))


Вид. "КМ-Букс", 2018

Немає коментарів:

Дописати коментар