23.08.18

Жан-Мішель Бію "50 дотепних запитань про піратів"


Тема піратів у сина на другому місці після книг про Космос, тому оминути енциклопедичне видання "50 дотепних запитань про піратів" ми ніяк не могли. Однак, попри назву, яка налаштовує на веселе сприйняття наповнення книги, підзаголовок стверджує: "Із дуже серйозними відповідями".


Відповіді дійсно дуже серйозні, обґрунтовані і підтверджені історичними фактами, про багато з яких я — ні сном ні духом. От ви, наприклад, знаєте, коли і де з'явилися перші пірати? А яка різниця між піратом і корсаром, вам відомо? І чи могли одні ставати іншими? А про жінок-піраток чули-читали? А ми — так! Навіть про китаянку, яка тримала у страху  самого імператора! А чи тамував ром спрагу? Ага, не зовсім дитяче запитання, але ж де пірати — там і ром))) А  як на вашу думку, капітан Гак — це реальна особа чи вигадана? Шило — це знаряддя праці чи зброя? І що таке "ложка для горщика"? І хто, зрештою, був найпершим піратом? А які цікаві (й геть не завжди традиційні черепи з кістками) були емблеми на чорних піратських прапорах! А...

Але досить інтригувати)) Просто скажу, що це одна з книг, які у нас завжди десь під рукою — для розглядалок, повторялок, відкривалок чогось нового і захоплених "А подивись-но!.."

Ілюстрації Ксавьє Коллета та Жеральда Герле, переклад із французької О. Л. Соколової, вид. Vivat, 2018



Немає коментарів:

Дописати коментар