27.09.17

Галина Дерипаско, Василь Федієнко "Лісова школа. Вчимося визначати час"

Все коли-небудь буває вперше, тож дозвольте представити вам мій перший відгук на навчальну літературу. Ні-ні, це не перша книжечка такого штибу на нашій із сином поличці))) Однак перша, яка сподобалася настільки, що хочеться про неї розповісти.

Зазвичай зразки "розвиваючої" літератури (чи точніше посібників) якісь нуднуваті — прошу їх авторів пробачити мене за таку прямолінійну констатацію факту. Попри усі намагання і надлюдські старання зробити підготовку до школи не відлякуючою від цього закладу у педагогів виходить кепсько (хто схоче — поділюся подробицями і навіть картинками). Тому серія "Лісова школа" стала нашим фаворитом у торуванні шляху до подальшого навчання — тут усе інакше!

По-перше, герої (так-так, тут є герої!). Це добре знайомі (а якщо ні — вам випаде нагода познайомитися) персонажі книг Всеволода Нестайка, як учні, так і вчителі та поганці. По-друге, у книзі є сюжет, чи навіть декілька, тому дитина не просто вчить щось, а бере активну участь у пригоді звірят. По-третє, те, що треба вивчити, подано ну дуже доступно! Кажу вам як мама, яка (маючи таку-сяку педагогічну освіту до того ж!))) ніяк не могла пояснити дитині оті всі нюанси з часом. А от  книжечка впоралася із цим завданням якнайкраще.

Маємо ще кілька посібників із цієї серії — усіма задоволені й точно шукатимемо ті, яких іще не маємо. І це не реклама, якщо що)))

Вид. "Школа", 2017

Немає коментарів:

Дописати коментар