27.09.18

Суза Кольб "Вівсяна банда. Вітер у гривці"/Suza Kolb - Die Haferhorde – Flausen im Schopf


Був період, коли син засинав і, можна сказати, прокидався з думкою про те, як ми читатимемо продовження пригод Еллі та її друзів — героїв книг Олександра Волкова. Потім нашими улюбленцями стали сімейство кротів і їхні друзі з книг Мар’яни й Тараса Прохаськів. Потім — неймовірні 36 і 6 котів Галини Вдовиченко. А от тепер ми просто обожнюємо поні й коней — героїв цілої серії чудових книг німецької письменниці Сузи Кольб.

"Вітер у гривці" — перша частина пригод вівсяної банди. Дівчинка Лотта з мамою змушені переїхати на ферму в невеличкому містечку й перевезти туди своїх улюбленців: коней Оле й Графиню, поні Шоко й Кекса та гафлінґера Тоні (хто не в курсі — це порода невисоких коней, які живуть в Альпах). На фермі з ними ще мешкають пес, кицька і три пані курки (ой і кумедні вони!). На відміну від казок, у цій історії люди не розуміють мови тварин, тому все — мов навсправжки. Однак читачі — не просто люди, тому можуть зрозуміти усіх героїв книги, вболівати за успіх неймовірних планів, які вигадує Шоко (наприклад, полювання на привида), переживати за героїв і нестримно реготати, бо ну дуже смішно ця історія читається (одна лише мова Тоні, який говорить із акцентом, чого варта)!

Добре, що на нашій книжковій поличці вже стояла друга частина пригод вівсяної банди, бо нам довелося б терміново бігти до книгарні, адже вдома таки завівся Кекс, щоправда гумовий і малесенький... Утім, так йому зручно ховатися в шкільному рюкзаку сина й таким чином ходити до школи)))


Ілюстрації Ніни Дуллек, переклад із німецької Ірина Андрієнко-Фрідріх, вид. "ВД "Школа", 2018

Немає коментарів:

Дописати коментар