25.04.18

Сашко Дерманський "Король буків, або Таємниця Смарагдової книги"

Наша перша зустріч із творчістю Сашка Дерманського була суперовою! Так-так, ми якось пропустили його книги для молодших дітлахів і взялися відразу за фентезі. Син старанно переглянув усі видання, розкладені на столах у найближчому невеличкому книжковому магазині, й обрав оцю-от, бо ж про драконів, а хто їх не любить?)))

Мушу зізнатися, що світ, створений автором для дітей, захопив і мене, дорослу, не менше ніж твори цього жанру для тих, хто вже виріс. Тут вам і цікаві оригінальні (бо не гноми-ельфи-тощо) народи, і дракони (ну, не можу ще раз про них не згадати)))), і злі чаклуни та добрі чарівники, і боротьба Світла (добра) з Темрявою (злом), і замки та підземні ходи, й химерні істоти і звичні нам пугачі та горобці... А ще — цікавий сюжет і неабияке почуття гумору, включно із використанням гри слів та їх значень, що я дуууууже ціную. От вгадайте, кого звали Білка і Стрілка: тролів чи песиголовців? Або чому вулкан називався Курячим? Чи ж ким насправді виявилася єдина у цьому світі людина?

Але ліпше не напружуйтеся, шукаючи відповіді на ці запитання, а почитайте Сашка Дерманського. Бо ми точно читатимемо й перечитуватимем)))

Малюнки Валентини Богданюк, видавництво "Теза", 2016

Немає коментарів:

Дописати коментар