08.01.18

Вінс Флінн "Американський убивця"/Vince Flynn - American Assassin



Герой — молодий, вродливий, харизматичний, вправний, сильний, кмітливий та розумніший за багатьох хлопець. А ще — переможець, який завдяки переліченим вище якостям живим, здоровим і неушкодженим виплутується з усіх халеп та ще й інших із них рятує. Це, мабуть, усе, що варто знати про Мітча Реппа — головного персонажа цілого циклу шпигшунських романів, який уже налічує півтора десятка книг.

Сюжет також відповідає усім вимогам шпигунських романів. Американська таємна служба розвідки, настільки таємна, що про неї навіть уряд не знає, робить свої таємні справи на Близькому Сході (і не тільки). Інтереси американських шпигунів передбачено перетинаються з інтересами росіян, які у романі показані з точки зору саме американців, тобто своєрідно: море горілки, тотальна корупція, 25-градусні морози... Не буде спойлером, коли скажу, що "наші" — цебто американці — вийдуть переможцями з описаної в "Американському вбивці" халепи, аби зануритсия в іншу, бо в подібних книгах такий поворот сюжету очевидний. Не стане спойлером і те, що у молодого героя має закохатися білява красуня... Щоправда їхні стосунки у цій книзі лише зарожуються...

Динамічний сюжет, можливість мандрувати (Штати, Ліван, Швейцарія, Німеччина, Росія), історичні довідки, зокрема про тероризм, — усе це змушує якомога швидше перегортати сторінки книги, аби дізнатися: що ж далі? А далі буде... Ех)))

Переклад Євгена Шириноса, вид. Bookchef, 2018

Немає коментарів:

Дописати коментар