13.07.15

ХIV Міжнародний фестиваль „Operetė Kauno pilyje“ - "Оперета в Каунаській фортеці"

Торік, потрапивши на цей унікальний фестиваль уперше, я була просто вражена й самою ідеєю музичного свята, і її виконанням. Сцену ставлять в улоговині попід стінами фортеці, а її схили перетворюються на природній амфітеатр, у якому місця вистачає усім: й тим, хто спромігся зайняти стандартні місця, й тим, хто приїздить послухати музику зі своїми стільцями чи ряднами, а також зі своїми бутербродами й напоями. Таке собі поєднання простоти й вишуканості, яке, втім, нікому не псує насолоди.


Цього ж року я знала, на що очікувати))

Фестиваль приурочено до свята - Дня державності Литви, яке відзначається 6 липня. Саме цього дня 1253 року відбулася коронація литовського князя Міндаугаса та його дружини Морти. Сталося це внаслідок правильної політики Міндаугаса, який двома роками раніше вирішив прийняти християнство та отримав визнання Папою Римським Литовського королівства. Ще багато заслуг перед литовським народом у Міндаугаса, якого прозвали Мудрим, але сьогодні ми говоримо про музику.
 

У цьому році до програми фестивалю входили виступи як зірок балету, так і кращих юних танцівників. А другого дня музиканти радували глядачів чудовим коктейлем із суміші класики, оперети та джазу.

Вечори завершувалися прекрасним феєрверком під музику. 



Сонце, літо, музика, гарний настрій, мир, спокій - прекрасний коктейль для того, аби сповна відчути: життя прекрасне!





Фото ще порожньої сцени - плани батьків уперто корегує дитина, яка обрала своїм глядацьким залом дитячий ігровий майданчик неподалік)) Втім, екрани дали змогу побачити виступ і з відстані.





Немає коментарів:

Дописати коментар