03.05.15

Фестиваль Kaunas Jazz

Міжнародний музичний фестиваль Kaunas Jazz має 25-річну історію і є найбільним і найпопулярнішим джазовим фестивалем в Литві. Ще б пак: адже лише в Каунасі джаз грають на... дзвонах - унікальний проект Carillon Jazz традиційно відкриває фестиваль. Шкода лише, що послухати блюз у виконанні дзвонів мені не пощастило. Зате вдалося сповна насолодитися ще однією унікальною складовою фестивалю: сакральним джазом - це коли музика лунає під склепіннями храмів, і навіть у синагозі. Того - останнього фестивального - дня у костелі Вітаутаса Великого грав музикант із Польші Мачей Фортуна

Не втомлюватиму вас посиланнями на записи виконавця в ютубі - той, кому захочеться послухати справді віртуозну гру на трубі й відпочити під хорошу музику, зможе легко знайти його записи. Я ж покажу стіни й людей, які з однаковим захватом слухали чудову музику.








Найулюбленішими заходами фестивалю є джем-сейшни, які влаштовуються в багатьох клубах міста. Грають тут як традиційний джаз, так і його варіації, часом такі незвичні, як коктейль, замішаний із традиційними кельтськими мелодіями, з циганськими ритмами, з іспанським фламенко чи зі слов'янськими народними мотивами. Зв'язана відповідальністю за вчасний сон дитини, я на них теж не потрапила. Зате на найбільшому відкритому майданчику фестивалю послухала литовський гурт The Other Side та прогулялася Старим містом, котре також перетворилося на джазовий майданчик.











Взяти участь у фестивалі приїздять музиканти з багатьох країн Європи та з США. Завершується він традиційно великим концертом на чудовій арені „Žalgiris“ та феєрверком.

Немає коментарів:

Дописати коментар